Piet Vergunst

Vitaliteit en Zelfontwikkeling

 
 

KOMPAS

Bij mij kun je om een aantal redenen terecht voor een individuele consult (behandeling of sessie). De doelstelling is altijd het (her)krijgen van vitaliteit en (een herstelt) regeneratie vermogen.

In algemene zin kun je bij mij terecht met lichamelijke klachten en voor preventie, het voorkomen van lichamelijke klachten. Ons systeem is groter dan ons fysieke lichaam, met klachten bedoel ik ook emotionele, mentale en energetische klachten. Je kunt ook bij mij terecht als je niet direct een behandeling wilt, maar alleen advies of een second opinion wilt.

In specifieke zin kun je bij mij terecht als je wilt herstellen na een zware operatie, ernstig verlies of bij een burnout. Maar ook bij een uitblijvende gewenste zwangerschap. In beide heb ik een specialisme ontwikkeld op basis van jaren ervaring.

Ik werk hoofdzakelijk vanuit de Chinese geneeswijze, hier voor meer weten over mijn diagnose en werkwijzen.

Begeleiding en Coaching

Voor iedereen die het gevoel heeft dat het roer om moet. Loop je steeds tegen hetzelfde aan? Neem je in je gedrag of je keuzen steeds dezelfde rotonde? Heb je het gevoel dat je vast zit, dat je leven niet voldoende stroomt zoals het zou kunnen? Heb je het gevoel dat er meer in moet zitten voor je, dat je meer uit het leven zou kunnen halen?

In mijn praktijk werk ik voor iedereen die aan zijn eigen energie wil werken. Ieder mens is een fysieke lichaam maar ook een energetisch lichaam. Er bestaan heel veel klassieke en grootse theoretische systemen om deze energie te beschrijven. Uit India komt het Chakra systeem, uit China het meridiaan systeem. Amerikaanse indianen, Siberische sjamanen, Afrikaanse stammen hebben allemaal zo hun eigen manier om dit te beschrijven. Maar of je nu een voorliefde hebt om ‘het andere’ dat we zijn naast een fysiek lichaam te beschrijven volgens de Maorie uit nieuw zeeland, de Aborigines uit Australië of de Inca's uit de Andes, een ding blijft. Je zult er in je eigen tijd en op je eigen manier in ons werelddeel met onze voeding en leefgewoonten een weg in moeten vinden [lees meer].

Klachten ABC

  • Burnout
  • Gewenste zwangerschap

Kompas voor ZZP-ers

PREVENTIE. Ben je zelfstandig ondernemer? Dan weet je wat de gevolgen zijn van ziek-zijn voor je onderneming. Je kunt je op allerlei manieren verzekeren; voor de kosten van je ziekte en het herstel; voor het verlies van inkomen. Als je dit al hebt meegemaakt, of als je dit goed doorziet, dan ben je tot de conclusie gekomen dat je in alle gevallen beter niet ziek kunt zijn. Dat is ook de reden dat PREVENTIE zo hoog in het vaandel van elke zzp-er staat. Kompas doet deze preventie. Kompas huldigt de aloude opvatting van de chinezen over de doktoren in hun dorpen. De dokter/arts werd onderhouden door het dorp. Een fair deal. Maar zodra er teveel dorpelingen ziek werden schopten ze de dokter het dorp uit. Chinese artsen hebben, daarom, door de eeuwen heen, zich enorm gespecialiseerd in preventie. Zij ontwikkelden een methode ..[lees meer]

Kompas voor bedrijven

Making a difference gaat over HEARTFULLNESS. Het geloven in het waarom. Kunnen werken vanuit het onderbuik gevoel dat iets echt klopt is sterker dan het te doen op basis van rationeel en cerebrale argumenten. Het open-source paradigma maakt steeds duidelijker dat taal en ratio de ingrediënten zijn van de vele illusies die worden doorgeprikt. We gaan ons steeds duidelijker positioneren op ons gevoel. Dat is een zekere, veilige have en ons eigen vertrouwen. Kompas verzorgt in-company trainingen op maat. Kompas zorgt ervoor dat mensen en organisaties op innovatieve wijze dichter bij hun 'belief in why' komen. [lees meer]